Ingredienser:
1,5 mogna bananer
1 mindre näve spenat
2 dl havregryn/alternativ glutenfria
2 dl pumpaprotein
1 ägg
4 dl mjölk eller växtdryck
1 tsk bakpulver
Kokosolja eller smör för att smörja våffeljärnet
Gör så här:
Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare.
Blanda in bananen och spenaten.
Vispa samman alla ingredienser till en jämn och klumpfri smet.
Smörj våffeljärnet noggrant och häll på smeten. Grädda tills de är gyllenbruna och genomgräddade.
Då våfflorna kan vara lite klibbiga och lättare fastnar i våffeljärnet rekommenderar vi att inte snåla med matfettet, särskilt inte för de första två våfflorna.
Servera våfflorna med din favoritblandning av kvarg, grädde, keso, färska bär eller frukt för en härlig smakupplevelse.
Комментарии