top of page

Pollen - Så skyddar du dig i vår

Det finns några viktiga åtgärder du kan göra idag för att lägga en bra grund.


Lindra & lugna dina besvär mot pollen den här våren, låt den bli skön i år!

Ca 30% av befolkningen lider av pollenbesvär, både vuxna och barn. Kliande och rinnande ögon, täppt näsa, oskönt i halsen... Besvären är så allvarliga för många att de någon gång under säsongen behöver stanna hemma från skola och arbete. Vi vill ge våra bästa tips och råd till dig som lider av pollen.


Din livsstil, din kost och stress är faktorer som påverkar din helhetshälsa och hur du klarar av pollen.


Tips 1 - Dra ner på stressen!


Du vet om att stress är skadligt men du vet också om att du kanske inte tagit tag i de delar som främst skapar stress och kanske t om oro i din vardag. Vi slår nästan vad om att du tänker på minst ett område som du nyligen tänk att du behöver åtgärda för att ge dig mer lugn. Vänta inte längre, tid passerar och din helhetshälsa står på spel.


Gör det du kan göra idag. Vänta inte till i morgon.


Tips 2 - Ta hand om din sömnhygien


Att inte kunna sova ordentligt skapar verkligen hög stress och är mycket vanligt idag. Hög stress skapar ett svagt immunförsvar och ett svagt immunförsvar skapar olika obalanser i vår kropp, som t ex känningar av eller fullt utvecklad pollenallergi. Skapa goda förutsättningar för din sömn genom att se över dina rutiner innan läggdags.

En skön miljö i rummet du sover i och se till att äta ditt sista mål mat vid kl. 18, så att inte kroppen är upptagen med matsmältningen under natten. Det där med skärmar känner du säkert till. Det blåa ljuset från TV, plattor, mobiler och datorer stör vår melatoninproduktion - det hormon som hjälper oss att somna och att sova till morgonen gryr dessutom all den information och alla de känslor och tankar intrycken från våra skärmar skapar, stressar.

Om du har möjlighet ta gärna ett varmt bad innan läggdags och droppa i några eteriska oljor med t ex lavendel som doftar gott och ger sinnet ro och kanske lite Bittersalt (magnesiumsulfat) som slappnar av dina muskler.

Läs en god bok i sängen, hur bra den än är blir du nästan garanterat så lugn att du blir sömnig.

Det kan förstås vara så att du redan har hälsoobalanser som skapar svårigheter att sova, då behöver du ta hjälp med dem, i bästa fall får du i samband med att komma till rätta med andra obalanser också en bättre sömn.


I Sverige uppger 43% att de upplever problem med sin sömn.


Tips 3 - Goda tarmbakterier


För att stärka ditt immunförsvar behöver du de goda bakterierna i tjocktarmen i tillräcklig mängd. Idag har det visat sig att många p g a en ensidig kosthållning har en utarmad bakterieflora. Det skapar inte bara allergier utan flera olika ohälsosymptom. TriGut är det tillskott i djungeln av goda magbakterier - probiotika, som har mest dokumenterat bevisad effekt.


Tips 4 - Andra tillskott


De allra flesta lider idag av näringsbrister inte minst p g a den där stressen som så gott som varenda människa upplever. Pycnogenol är en kraftfull antioxidant från naturen närmare bestämt från barken av den franska maritima tallen, Pinus pinaster. Pycnogenol är antiinflammatoriskt och hindrar utsöndring av histamin – ett kroppseget ämne som ger allergiska besvär tex hösnuva. Behöver du ett bredare näringsstöd råder vi till att testa dina näringsdepåer via en Hårmineralanalys.


Till dig som behöver stöd, hjälp och råd


Hälsoobalanser är ingenting vi bör ignorera, att "köra på" är att skada sig själv. Vi behöver lära om och lära rätt hur vi tar hand om oss på ett optimalt sätt. När kroppen berättar att något inte är i balans i form av allergier och andra symptom - ta hjälp! Det finns många som ägnat tid åt att lära sig om kroppen, dess biokemi och att söka roten till ohälsoproblemen så att individen kan må bra igen.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page