OverProject 57

Vecka 4

Nyttig sorbet


Hej alla fina kunder och följare :-)!

Så fint är det ute nu med snö, det märks att vi går mot ljusare tider, kylan har avtagit och det känns nästan varmt vid -3 grader .

När vi tänker varmt så går våra tankar direkt till glass och eftersom vi har ju lovat er lite tips på hälsosammare 2021, så idag tipsar vi om ett nyttigare variant av glass/ sorbet!

Köpta sorbet är vi inte helt sålda på, men vi bara älskar sorbet gjort på fryst ananas med kakaosmör! Du får len och god ananassorbet med mild smak av vit chocklad. På bilderna ser ni även ananas utbytt mot jordgubbar och mango. Mumsiga allihopa!

När du vill rensa kroppen på gifter och minska i vikt på naturlig väg är det just ananas som är den bästa frukten.

Kakaosmöret är är fettet från kakaobönan, ett naturligt gulvitt vegetabiliskt fett som man använder bland annat i tillverkningen av choklad och tryfflar.
Smörets lena konsistens, härliga doft och uppmjukande egenskaper har gjort det populärt också som ingrediens i hudprodukter som tvål och krämer.
På grund av kakaosmörets fuktgivande egenskaper så rekommenderas det att smörjas på narig, kliande och torr hud eller läppar. Smöret har också rykte om sig att minska hudbristningar hos gravida kvinnor. Det sägs även att man effektivt kan behandla munsår med detta härliga smör.
Och nyttig är den också! Det är mycket rikt på vitamin E samt A, B och C!

Men om vi nu kommer tillbaka till sorbeten...

För att kunna göra den behöver du en stark mixer (höghastighetsmixer), då du mixar helt fryst ananas.
1. Smält försiktigt 50g kakaosmör och lät det svalna lite (ta gärna mer om du gillar smaken av vitchoklad).
2. Mixa 250g fryst ananas.
3. Medan du mixar häll kakaosmöret i ananassorbeten.
4. Servera som den är eller med favorita tillbehör.
Vill du ha krämigare variant? Addera lite kokosgrädde. Klart !

PS. Du vet väl att du hittar kakaosmöret hos oss ?
Välkommen in i butiken!